област Велико Търново
Сподели
26 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Решителна победа на горнооряховските железничари в мача с ХК "Локомотив" Мездра

Решителна победа на горнооряховските железничари в мача с ХК Локомотив Мездра
ХК "Локомотив" Горна Оряховица и  ХК "Локомотив" Мездра се срещнаха в спортна зала „Никола Петров" в мач от V кръг на А"РХГ". Бърз и динамичен хандбал демонстрираха отборите още от самото начало на срещата.

Гостите успяха първи да открият резултата, но това не можа да им помогне. Домакините наложиха тотално надмощие и до 10-та минута поведоха с 5:2. До края на полувремето, горнооряховските „локомотивци" контролираха мача и се прибраха на почивката с преднина 17:10.

През втората част домакините заложиха на здрава защита и бързи атаки. Започнаха да бележат гол след гол и да увеличават преднината си. Шанс за обрат се появи в 40. минута, когато горнооряховчани останаха с четири полеви състезателя. Гостите не успяха да се възползват и доиграха срещата до крайното 37:24.

След този кръг, „Локомотив" Горна Оряховица запазва лидерството си в елитната хандбална група.

„Не съм си и помислял, че няма да победим. Знаехме, че ще ни е трудно. „Локо" Мездра е млад състав, който се старае да играе бърз и модерен хандбал, за което ги поздравявам. В този мач ние бяхме по-добри и заслужено победихме. Продължаваме да работим и във всеки мач да се хвърляме за победа", заяви Йордан Димитров – ст. треньор на "Локомотив" Горна Оряховица.

Локо: Георги Маринов, Веселин Лазаров, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Николай Москов. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ