област Велико Търново
Сподели
18 авг 2022
Автор: ОбластВТ

От 22 август се възстановява движението по булевард „България“ и кръстовището при „Беляковско шосе“

От 22 август се възстановява движението по булевард „България“ и кръстовището при „Беляковско шосе“
От понеделник /22 август/ се връща обичайната организация на движение по целия булевард „България“ във Велико Търново, включително и в кръстовището с улиците „Беляковско шосе“, „Освобождение“, „Краков“ и „Полтава“. Това става възможно с напредването на дейностите в последния етап от смяната на ВиК-мрежата по големия проект на Общината.
По обичайните си маршрути ще пътуват всички автобусни линии, преминаващи по булеварда - №2, 4, 5, 9, 40, 110, както и крайградските №8, В. Търново – Ново село и др.

Възстановява се обслужването на спирка „Беляковско шосе“ в двете посоки – към централна градска част и към кварталите, както и местоположението на таксиметровата стоянка в района.

Във връзка с последния етап на ВиК-проекта. частично се ограничава движението по ул. „Полтава“ – в участъка от кръстовището с бул. „България“ до ул. „Арх. Петър Матанов“. В тази част ул. „Полтава“ ще е еднопосочна, с направление от бул. „България“ към кв. „Колю Фичето“.

Движещите от ул. „Полтава“ към кръстовището при „Беляковско шосе“ ще ползват обход – по ул. „Арх. Петър Матанов“ и ул. „Краков“. По същия начин ще пътува и автобус №2 в посока от кв. „Колю Фичето“ към централна градска част.
Временната организация на движение е в сила до 31 август или до приключване на строително-монтажните работи.

Към момента асфалтовата настилка в участъците от бул. „България“, където водопроводът и колекторът са сменени, е частично възстановена. Целият булевард ще бъде основно преасфалтиран след приключване на ВиК-проекта.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ