област Велико Търново
Сподели
06 апр 2021
Автор: ОбластВТ

Нов футболен терен ще бъде изграден западно от стадион „Ивайло“

Нов футболен терен ще бъде изграден западно от стадион „Ивайло“
Стартираха дейностите по изграждане на футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност западно от стадион „Ивайло“, на мястото на бившата ледена пързалка.

Проектът на Община Велико Търново вече е готов и ще бъде финансиран от БФС, чрез програма на ФИФА на възстановяване на стари футболни терени.

Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, с естествено тревно покритие и обща затревена площ 105/70 м., ще бъдат изградени и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, паркоместа и др.

Работата започна с премахване на коритото на старата ледена пързалка, след това ще бъде преместен съществуващият трафопост.

Предвижда се изграждане на подпорна стена от страна на ул. „Йоновка“, за което също са осигурени средства, а техническото проектиране е на финал.

Още през 2009 г. върху терена на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, а конкурсът е спечелен от частен инвеститор. Последният обаче не се възползва от 5-годишния срок за реализация на намерението, започнал да тече от февруари 2010 г. Кметът Даниел Панов стартира процедура и Община Велико Търново си върна стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. След това бяха премахнати остатъците от оградата, теренът бе подравнен и цялостно почистен от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др. Пред спортните зали бе оформен паркинг и подход от страна на ул. „Йоновка“, като междувременно стартираха разговори между кмета Даниел Панов и БФС за осигуряване на средства за възстановяване на футболния терен. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ