област Велико Търново
Сподели
16 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ представя „Дядовото дворче“

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ представя „Дядовото дворче“
В афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ ще бъде представен поредният спектакъл на 19 юни (събота) от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. При дъждовно време представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ„Надежда 1869“ (тел. 0887 790 549).
          
„Дядовото дворче“ е изненадата, подготвена от екипа на Държавния куклен театър от Варна. Постановката е на Стоян Стоянов, сценографията и куклите - на Адриана Добрева, а оригиналната музика - на Иван Кръстев. Участват Иван Шумаров, Гергана Господинова, Теодор Христов и Мария Томова. Варненският куклен театър е удостоен с Наградата на публиката в първото издание на фестивала за спектакъла „Червената шапчица“.
         
„Дядовото дворче“ е една любима приказка от миналото, разказана днес. Историята е за дворче, пъстрото стоборче, а зад него – дядо, баба, внуче, мишка, котка, куче, няколко кокошки, ярки като брошки, магаре и крава. Много песни, смях и настроение в пъстро детско представление. А милата родна картинка завършва накрая със снимка.
          
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ