област Велико Търново
Сподели
12 фев 2021
Автор: ОбластВТ

Велико Търново отново ще почете паметта на Трифон Иванов

Велико Търново отново ще почете паметта на Трифон Иванов
На 12 февруари в старопрестолния град ще се проведе възпоменателно събитие в памет на легендарния български футболист Трифон Иванов. Организатори са Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ и Зоналният съвет на БФС във Велико Търново.

В събота се навършат пет години от кончината на „Железния защитник“, който е и почетен гражданин на старата българска столица. Трифон Иванов си отиде преждевременно на 13 февруари 2016 г., малко след като бе навършил 50 години.

В ранните сутрешни часове на петъчния ден пред паметната плоча на футболиста, намираща се на централния вход на стадион „Ивайло“, ще бъде подреден траурен кът. В 11:00 часа отец Асен ще отслужи заупокойна молитва в памет на бившия капитан на националния отбор по футбол. Спомени ще разкаже съотборникът на Трифон Иванов в „Пеневата чета“- Бончо Генчев, пред паметния кът ще бъдат положени венци и цветя
На панихидата в памет на Трифон Иванов са поканени негови близки, приятели и всички, които помнят и обичат големия футболист.

В старопрестолния град пазят жив спомена за „Железния защитник“. Новият футболен терен с изкуствено покритие, след решение на Общинския съвет, носи името на Трифон Иванов. Общината всяка година връчва награда на негово име на млад футболист от школата на „Етър ВТ“ и съвместно с БФС организира турнир по футбол за деца. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ