област Велико Търново
Сподели
10 фев 2020
Автор: ОбластВТ

„Локомотив" Горна Оряховица се завърна на победния коловоз

„Локомотив Горна Оряховица се завърна на победния коловоз
Хандбалистите на "Локо" победиха „АСТИ-91" Хасково в поредния кръг на А-РХГ мъже. Зрителите в препълнената зала „Никола Петров" станаха свидетели на един невероятен мач, изпълнен с бързи атаки и здрави единоборства. След първия съдийски сигнал, домакините успяха да поведат с 3:1. Гостите веднага отвърнаха и възстановиха равенството 3:3 в 7-та минута. Последваха силни моменти за горнооряховчани, които отново излязоха напред в средата на полувремето 9:6. Постепенно увеличиха преднината и се оттеглиха на почивката при резултат 21:16.


 
Втората част започна с три безответни гола за хасковските хандбалисти. „Локомотивци" веднага отговориха с поредица от ефективни, бързи атаки и възпрепятстваха обрата. Комфортната преднина, 24:16 в 40-та минута освободи психически домакините. Красиви отигравания и голове възпламеняваха привържениците на играта. Инж.Тодор Тодоров – създателят на хандбала в Горна Оряховица и част от доайените на „Локо", след всеки гол ставаха на крака, аплодираха състезателите и мислено се върнаха в своята младост.
 
Чест прави на хасковските състезатели, че въпреки разликата в резултата, не намалиха скоростта. До последно се бориха за всеки гол и заслужиха уважението на горнооряховската публика. С последната сирена успяха да отбележат за крайното 38:26.
 
Двата отбора бяха изпратени в духа на честната игра с бурни аплодисменти. Сред верните фенове на хандбалния „Локомотив" редовно присъства и заместник-кметът на общината по икономическо развитие, спорт и международни връзки – Стефчо Алипиев, който изгледа срещата в присъствието на Кирил Георгиев - член на УС на железничарите и управител на „Тара-консулт".
 
„Имахме нужда от тази победа. Благодаря на момчетата! Спазиха всички указания. След натрупаната преднина, си позволих да включа и младежите, които другата седмица играят финали за Купата на „България" в град Шумен. Благодаря на публиката за невероятната подкрепа!", Заяви Йордан Димитров – старши треньор и председател на УС на „Локомотив".

Локо: Георги Маринов, Стефан Димитров, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Николай Москов, Георги Кръстев.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ