област Велико Търново
Сподели
13 юни 2017
Автор: ОбластВТ

„Аз обичам своето училище“ е новата инициатива за модернизиране на СУ „Георги Измирлиев“

„Аз обичам своето училище“ е новата инициатива за модернизиране на  СУ „Георги Измирлиев“

Започва реализацията на няколко проекта, чиято цел е обновяване  и осъвременяване визията на училището. Учениците ще посрещнат новата учебна година с училищна етнографска сбирка, обновено фоайе и украсени коридори.

С подкрепата и съдействието на на Исторически музей- гр. Горна Оряховица, в  процес на реализация е обособяването на етнографски кът в училището, пресъздаващ част от бита в региона на Горна Оряховица през Възраждането.

Наред с другите експонати в ескпозицията ще бъдат изложени черга и възглавници, изработени от клуб „Тъкачество“, по проект „Твоят час“, с ръководител Румена Димитрова.

В тази връзка ръководството на училището се обръща с молба към съграждани, бивши и настоящи ученици и техните родители, да съдействат за осъществяване на родолюбивата идея. Всеки, който има желание и възможност може да направи дарение - предмети от бита, носии и други експонати, с които да бъде дообогатена етнографската сбирка.

Започва обновяване и на  училищното фоайе. Идеята е то да стане различно, представително. В него ще се излагат постоянно в обособени кътове победите и успехите на учениците. С изработените от учениците букви в клуб „Художникът-вълшебник“ по проект „Твоят час“, с ръководител Наталия Горанова, ще бъде оформен двор на кирилицата, по подобие на този в Плиска. Предвижда се място и за барелеф на Георги Измирлиев.

Същевременно ще бъдт направени промени и  в коридорите на втория етаж на училището. Там ще бъде разположена изложба от картини, изработени по спечелен проект през учебната 2007/ 2008 година  „60 картини с природни забележителности от Европа в училищните коридори“ по програма „Аз създавам Европа“, които в момента се намират  на различни места в училищната сграда.

Средно училище „Георги Измирлиев“ и занапред ще отстоява позицията си на привлекателен образователен център, който предлага на учениците в нашия град  прекрасни условия на обучение, възможности за спортуване и развитие на потенциала и възможностите на всеки ученик. 

 Целта на училищното ръководство е това, което е изградено до тук не само да бъде съхранено, а  постоянно да се модернизира, за  да бъде в крак с времето.

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ