област Велико Търново
Сподели
30 апр 2018
Автор: ОбластВТ

Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ обсъждаха мерки против насилието с техни връстници от други държави

Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ обсъждаха мерки против насилието с техни връстници от други държави
Ученици от осми клас от СУ „Георги Измирлиев“ участваха заедно с техни връстници от Турция, Испания и Португалия в поредица от дейности по проект Еразъм Плюс „Как да предотвратим насилието над деца със СОП” в Siedlcu Dużym, Полша.

Плакат против насилието, изработен от деветокласници от СУ „Георги Измирлиев“, участва в изложба и спечели първо място в конкурс в полското училище. Учениците от партниращите училища го избраха за най-добър от общо 43 плаката, изработени от деца в училищата, партньори по проекта.

Миналата година Гимназията кандидатства по програма Еразъм Плюс с проект против насилието над деца със СОП и бяха одобрени за финансиране. Учители и ученици в СУ „Георги Измирлиев“ работят по няколко проекта по тази програма по теми като екология, опазване на околната среда, рециклиране на отпадъци, насилие, информационни технологии, културно наследство, европейски ценности. Това дава възможност на децата да обсъждат с техни връстници от други държави значими за нашето ежедневие проблеми, да пътуват, да подобрят уменията си да говорят английски език и да станат по-уверени.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ