област Велико Търново
Сподели
31 окт 2018
Автор: ОбластВТ

Ученици от СУ "Георги Измирлиев" пресъздадоха възрожденска атмосфера за Деня на будителите

Ученици от СУ Георги Измирлиев пресъздадоха възрожденска атмосфера за Деня на будителите
С много дейности се включиха учениците от начален, прогимназиален и гимназиален етап на Средно училище „Георги Измирлиев“Учениците от началните класове отбелязаха празника като подредиха кътове с образите и делото на будителите на нашето Възраждане.
       
Групите за целодневна организация на учебния ден подготвиха изложба от тематични рисунки, постери и картички, посветени на народните будители, като предварително се запознаха с техните дела.
       


Денят на народните будители отбелязаха и учениците от прогимназиален и гимназиален етап, като подготвиха презентация и викторина. Пресъздаването на образите на Паисий, Васил Априлов и Петър Берон, както и рецитирането на стихотворения на Ботев, Вазов и Любен Каравелов, накараха присъстващите да се потопят в атмосферата на Възраждането. Изпетите възрожденски песни повдигнаха патриотичния дух на участниците, които отдадоха своята почит към паметта на българските просветители, книжовници и революционери.


       
Във фоайето на училището беше подредена изложба с макети на История славянобългарска, Рибния буквар на Петър Берон и табла, отразяващи живота и дейността на будителите, изготвени от десетокласниците.


         
Със своята активност учениците показаха, че помнят и продължават делото на будителите, като бъдещи строители на съвременното общество.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ