област Велико Търново
Сподели
31 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Успешно приключи турнирът по белот в Елена

Успешно приключи турнирът по белот в Елена
Успешно приключи седмото издание на турнира по белот в Елена. Участие взеха общо 28 картоиграчи, за които белотът е хоби, предизвикателство и емоции.Шампиони тази година станаха Йордан Йорданов и Румен Шалаверов. Техни достойни съперници на финала бяха Стоян Малешков и Марин Маринов. В играта на полуфинала двойката Красимир Кънчев - Светослав Петров победи Христо Христов и Николай Александров.

Поредната надпревара по белот не мина без участието на Мариана Савова, победител през 2016 година. За полуфинала играта я изправи срещу сина й Николай, който спечели и показа, че е добър ученик на майка си.

Висока оценка на турнира даде съдията Стоян Маринов. Организаторите от Общината се спряха на него заради дългогодишния опит, добрите познания и участието му в турнири по чист бридж.

Над 40 срещи изиграха двойките по време на турнира, който премина спокойно и даде възможност на всички да изявят своя талант в популярната игра. На победителите зам.-кметът Йордан Димитров връчи грамоти и парични награди, осигурени от Общината и таксите за участие.

Надпреварата се проведе в хотел „Централ“ в Елена, с любезното съдействие на домакините Ирена и Слави Славови. Повечето участници са познати от предишни турнири, а някои от тях трудно отстъпват призовите места години наред.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ