област Велико Търново
Сподели
09 юни 2020
Автор: ОбластВТ

Търновката Виктория от екипа на Freeдом21 е сред вдъхновяващите личности в сезон 7 на „40 до 40“

Търновката Виктория от екипа на Freeдом21 е сред вдъхновяващите личности в сезон 7 на „40 до 40“
Виктория Добринова, част от екипа на първото споделено работно пространство в града Freeдом21, e сред номинираните в проекта на Дарик радио за вдъхновяващи личности „40 до 40“.

„Никога не съм поглеждала на себе си като вдъхновител или особено успешен човек, аз просто следвам мечтите си и се доверявам на инстинктите си. Номинацията ме изненада, но и замисли, защото за пореден път си доказах, че локацията няма значение да правиш това, което обичаш и явно – да си успешен, ако може да се каже, че човек е такъв само на 26 години. Градът ни е страшно перспективен и много вярвам в него, вярвам и в себе си“, споделя Виктория.

След гимназията тя завършва „Връзки с обществеността“ във Великотърновския университет и учи магистър „Реклама и бранд мениджмънт“ във ВУЗФ, София, като през това време не спира да търси възможности и да трупа опит в сферата на ПР-а и организацията на събития. „Това, което съм постигнала, ако може да се каже, че е отличително, със сигурност е било с много труд и лишения. Студентството ми премина повече в стажове, проекти и активности, с които исках да компенсирам предимството на пазара на труда, което смятам, че вече имат отишлите в София, например“, обяснява тя.

През 2016 г. тя става част от предприемаческата организация Start It Smart Veliko Tarnovo, където среща и настоящите си бизнес партньори в първото и към момента единствено споделено работно пространство в града Freeдом21. То цели да активира общността на дистанционно и свободно работещите в града, както и да мотивира младите да бъдат активни и търсещи. „Винаги сме вярвали, че Велико Търново е велик град за млади хора с велики идеи и това ни е водило във всички събития и активности, които сме реализирали тук. Вики се включи почти в началото на Start It Smart Veliko Tarnovo и бързо стана пълноценна част от екипа“, разказва Григор Караиванов, президент на организацията и част от Freeдом21.В момента Виктория работи дистанционно и е ПР и организатор на експото за квалифицирани кадри Career Show, което през 2019 г. събра над 2000 души и 150 работодатели в Арена Армеец.

„40 до 40“ е проект на Дарик радио със седемгодишна история, който всяка година търси, намира и представя 40 успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес. Те работят в България, създават малки или големи, но важни неща, имат оригинални идеи и ги реализират успешно, работят в различни сфери на обществения и делови живот, вдъхновяват.

„Всяка година с журито на проекта се радваме много на номинациите на млади хора, които отдадено работят за развитие на родните си градове и села. В този сезон имаме личности  от Търново, Ямбол, Варна, село Чавдар, село Галиче и др.“ – споделя Деница Соколова, координатор на проекта „40 до 40“.

Асен Асенов, член на журито в „40 до 40“, коментира номинацията на Викторя Добринова: Характерно за нея е, че има огромна любов към родния си град и прави всичко възможно да работи в посока на това младите хора да се реализират там. Затова отказва много и апетитни предложения за работа във водещи комуникационни агенции и корпоративни отдели на големи компании. По проектите, по които работи професионално в София го прави основно дистанционно, с което показва още преди Ковид кризата, че тази форма на работа може да бъде ефективна и пълноценна.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ