област Велико Търново
Сподели
03 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Традиционни италиански бисквити приготвиха ученици от СУ "Георги Измирлиев" на работна среща в Аверса

Традиционни италиански бисквити приготвиха ученици от СУ Георги Измирлиев на работна среща в Аверса
Приключи петата работна среща по проект „ E-treasure-My lovely Europe" по програма Еразъм+Екип на Средно училище „Георги Измирлиев“ взе участие в пета работна среща по проект „E-treasure-My lovely Europe”. Срещата се проведе от 18 до 22 март в град Аверса, Италия, с домакин Професионална гимназия по туризъм и ресторантьорство.
        
Работната среща започна с представяне на презентации по съкровище №4 и №5 – фолклорни области, занаяти, обичаи и традиционна кухня, национални и семейни празници. 

По време на престоя участниците в срещата разгледаха забележителностите на град Аверса, посетиха двореца на Бурбоните, град Помпей и историческия център на Неапол.

Всички ученици взеха участие в приготвянето на коктейли, капучино и традиционни италиански бисквити, а учителите проведоха работна среща относно представянето на съкровище №6 и предстоящата работна среща в България.Всички Еразъм проекти, по които се работи в СУ „Георги Измирлиев“, дават възможност на учители и ученици да научат повече за културата и бита на други държави от Европейския съюз, основните европейски ценности като мултикултурализъм и толерантност към други нации, както и да подобрят уменията им за работа в екип и да ги направят по-уверени в комуникацията на чужд език.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ