област Велико Търново
Сподели
12 юни 2020
Автор: ОбластВТ

С „Принцесата и граховото зърно” продължава „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ”

С „Принцесата и граховото зърно” продължава „ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ”
„Принцесата и граховото зърно” по Андерсен е спектакълът на театър „Весел”, който ще бъде представен тази събота,13 юни от 11.00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“. Постановката е дело на Тодор Вълов, сценографията, куклите и костюмите са на Емелияна Тотева, а музиката – на Елена Методиева. Тодор Вълов е автор на песните. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.
          
Спектакълът „Принцесата и граховото зърно“ е представян на фестивали в Суботица (Сърбия), Брашов (Румъния), Тирана (Албания), Бурса (Турция), както и на Международния театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ в Пловдив. На театралния фестивал "Михаил Лъкатник" в Ямбол Елка Баланова и Веселин Василев печелят награда за актьорски дует. Призът за ролите им в спектакъла е присъден лично от световноизвестния театрален историк, критик и драматург професор Борис Голдовский.
         
„ЛЯТО 2020 с Театър ВЕСЕЛ” и предстоящият през юли и август Международен театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитията са от културния календар на Общината. Пиесите от двата форума ще се играят всяка събота до 29 август включително. Всички представления ще са с начален час 11,00. Входът е свободен.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ