област Велико Търново
Сподели
04 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Ротаракт организира благотворителната инициатива "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми"

Ротаракт организира благотворителната инициатива С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми
Великотърновският Ротаракт клуб организира за втора поредна година благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми". При първото реализиране на проекта, младите ротарианци подпомoгнаха една двойка с репродуктивни проблеми, която сега очаква своето първо дете.
         
Проектът „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми" се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново и фондация „Искам бебе". Събраните средства ще бъдат предоставени на фондация „Искам бебе", а чрез жребий ще бъде избрана една двойка, нуждаеща се от донорски генетичен материал.
         
Благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми" ще се проведе на 7-ми и 8-ми март от 15.00 ч. до 20.00 ч. на две локации в централната градска част на старата столица – пред Община Велико Търново и пред сградата на Централната поща. Средствата ще бъдат събирани в специални урни, като за всяко дарение на стойност над 5 лв., организаторите ще подаряват единични бройки цветя.
         
Великотърновският Ротаракт клуб е един от най-активните в България. Младите ротарианци реализират множество проекти, насочени към обществено значими проблеми или в помощ на хора в нужда. Една от последните осъществени от клуба благотворителни инициативи, е „Купи и дари", чиято цел е събирането на дарения под формата на хранителни продукти и предоставянето им на хора в неравностойно положение. По време на кампанията „Купи и дари", ротаракторите събраха 1 400 кг. храна, с която в навечерието на Коледните и Новогодишните празници, зарадваха 66 души от Велико Търново и областта.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ