област Велико Търново
Сподели
21 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Родителска академия учредиха в лясковското НУ "Цани Гинчев"

Родителска академия учредиха в лясковското НУ Цани Гинчев

Начално училище “Цани Гинчев” - град Лясковец учреди своя Академия, чиято мисия е да подпомага процеса на взаимодействие между училище и родители. Новата структура ще подкрепя сътрудничеството между родители и училище, чиято основна цел е благото на учениците.

 

Първата среща на академията имаше за тема превенцията на употреба на алкохол в ранна възраст и на агресивните прояви в училище. Тя се състоя в непринудена обстановка, в местно заведение, където дискутираха педагози, родители и представители на неправителствени организации. Срещата се проведе с любезното съдействие и подкрепа на Сдружение „Спиритс България, Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки”. Под формата на свободна дискусия, чрез решаване на казуси и различни игри, педагогически специалисти, родители и представители на неправителствения сектор достигнаха до пътя, който води до успеха, а именно като работят заедно. Дискусията беше водена от училищния психолог Иван Пейчев и Александра Иванчева от сдружението. Накрая всички получиха за подарък Наръчник на учителя и Наръчник на родителя, разглеждащи „Малки разговори на големи теми“.

 

Срещите между педагогически специалисти и родители ще се провеждат през цялата учебна година и те ще бъдат свързани с актуални проблеми на училищното образование. Следващата дискусия ще бъде посветена на позитивната атмосфера в училище, за постигането на която трябва да бъдат набелязани конкретни мерки.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ