област Велико Търново
Сподели
23 фев 2021
Автор: ОбластВТ

Разпределиха местата в секционните избирателни комисии в oбщина Горна Оряховица

Разпределиха местата в секционните избирателни комисии в oбщина Горна Оряховица
Общински лидери и представители на парламентарно представените партии и коалиции, разпределиха полагащите им се места в секционните избирателни комисии в oбщина Горна Оряховица. Консултациите във връзка с предстоящите на 4-ти април избори за Народно събрание, бяха свикани по покана на кмета инж. Добромир Добрев. Консултациите бяха ръководени от заместник-кмета Николай Георгиев.

Общо 66 секции ще отворят врати в деня на изборите в общината. В тях ще бъдат ангажирани общо 572 души - председатели, заместник-председатели, секретари и членове. 56 от секционните комисии ще бъдат 9-членни, 9 ще са 7-членни и 1 ще бъде 5-членна. Ще бъде разкрита една подвижна секция за гласуване на хора с увреждания и една подвижна секция за избиратели, поставени под карантина. Предвижда се също и още една резервна СИК за карантинирани.

Според квотното разпределение, в секционните ръководства на комисиите ще влязат 66 представители на ПП ГЕРБ, 66 представители на ПП БСП, 28 – на ПП ДПС, 24 – на коалиция Обединени патриоти и 14 на ПП Воля.

На предстоящите избори няколко секции ще бъдат с променени места. Секция №19 от „Тих труд“ ще бъде преместена в помещение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Секции 29, 30 и 31, които са се помещавали в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, сега ще бъдат преместени в работилницата на училището. Промяната се налага заради ремонт на сградата на професионалната гимназия.

Политическите партии ще трябва да представят в общинска администрация списък с членовете на СИК, които желаят да бъдат ваксинирани. Тази информация ще бъде изпратена от общинска администрация до РЗИ – Велико Търново. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ