област Велико Търново
Сподели
18 ное 2020
Автор: ОбластВТ

Продължава присъственото обучение в Горна Оряховица. Три училища са преминали в онлайн форма

Продължава присъственото обучение в Горна Оряховица. Три училища са преминали в онлайн форма
След решението на Общинския щаб за борба с коронавирус, учениците да продължат занятията си в присъствена форма, започнаха да постъпват множество запитвания от страна на родители и учители, съобщава Община Горна Оряховица.

От проведените анкети между директорите на училищата и родители се установява, че по-голямата част от родителите желаят присъственото обучение да продължи. Съгласно решение от заседание на Общинския кризисен щаб за борба с коронавирус, проведено на 13.11.2020г., и заповедта на министъра на образованието и науката, при постоянно увеличаващ се брой учители и ученици заразоносители или такива с грипоподобни симптоми, директорът на училището може да вземе решение за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда за определени паралелки.

Три от училищата в общината са преминали към обучение в електронна среда по график -  СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“ и ПГЕЕ „М.В.Ломоносов“.

Иначе до момента няма постъпило писмено искане за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда за цяло училище.

Продължава да важи заповедта на кмета - директорите на училища, детски градини и детски ясли ежедневно да подават информация за броя отсъстващи в съответното учебно заведение. Общинска администрация поддържа постоянен контакт с директорите на учебните заведения. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ