област Велико Търново
Сподели
09 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Представители на Международната организация по миграция от Италия и Молдова разгледаха Синята стая в ОДМВР – В. Търново

Представители на Международната организация по миграция от Италия и Молдова разгледаха Синята стая в ОДМВР – В. Търново

Ръководителят на Международната организация по миграция Радослав Стаменков и представители на организацията в Италия и Молдова посетиха днес Областната дирекция на МВР във В. Търново. Те се срещнаха с директора старши комисар Димитър Машов, който им разказа какъв регион и колко жители обслужва областната дирекция, кои са най-характерните за региона престъпления, проектите по които работи полицията в старата столица и за сътрудничеството с местната власт, неправителствения сектор и частните охранителни фирми. 

Гостите бяха впечатлени от Синята стая и прилежащите й помещения, които се намират в сградата на ОДМВР – В. Търново. Инспектор Детска педагогическа стая Ивелин Иванов подробно им разясни какво е нейното предназначение и предимство и точно как функционира. Колко деца годишно и по какъв повод минават през нея.

Групата бе предвождана от Благовеста Факирова, председател на Сдружение „Св. Иван Рилски“, а поводът за посещението е провеждащ се в областния град семинар по проект за трафика на хора, по който съвместно работят дарителското сдружение и Международната организация по миграция. Това е междуправителствена организация в сферата на миграцията, тясно работеща с правителствени, междуправителствени и неправителствени партньори. В семинара участват представители и на Дирекция „Миграция“, Държавна агенция за бежанците и Гранична полиция.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ