област Велико Търново
Сподели
01 окт 2018
Автор: ОбластВТ

Поредното издание на "Фамилатлон" приключи с много награди и изненади

Поредното издание на Фамилатлон приключи с много награди и изненади

5-годишната Ева Атанасова спечели голямата награда в седмото издание на ФАМИЛАТЛОН. Късметлийката е от София и беше дошла на гости на своята баба в Горна Оряховица. Ева получи велосипед, осигурено от Трансинс, а наградата й бе връчена от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

И тази година стотици деца се забавляваха в седмото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. За първи път семейният празник се проведе в обновения парк „Детски кът”, в който родители и деца се забавляваха заедно. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Исторически музей и sportuvam.info.

Участниците в седмото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица тази година имаха възможността да преминат през осем творчески ателиета. Те бяха разположени в парк „Детски кът”.

В ателие „Хвърчило” участниците трябваше да направят лесно и бързо своето хвърчило от подръчни материали. В ателие „Оригами” се правиха цветни фигури от хартия, а в ателие „Боулинг” участниците събаряха кегли и отговаряха на въпроси. През ателие „Лабиринт с въпроси” децата трябваше да преминат без да се докосват въжетата, а в ателие „Тъкане на стан” колективно се тъчеше цветна черга. В ателие „Открий и постави” участниците търсиха правилното разположение на забележителностите и държавите, а в ателие „Столици” се запознаваха със старите столици на България и ги откриваха в кръстословица. В ателие „Приятели завинаги” Училища „Европа” също бяха подготвили загадки и изненади за участниците.

След правилно изпълнение на задачите си, семействата-участници получаваха стикер върху своята карта. Раздаването на картите ставаше на входа на парк „Детски кът”. След събиране на осемте стикера от всички осем ателиета, семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола.

Разбира се, в станалият традиционен за града семеен празник както винаги имаше много спорт и забавления.

И тази година организаторите бяха предвидили много и интересни награди. 13-годишната Християна Матеева спечели тротинетка, а сем. Якови си тръгнаха с уейвборд. Двете награди бяха осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Със съдействието на sportuvam.info, участниците в семейния празник отново имаха възможността да покарат ролери, тротинетки, да премерят силите си на стената за катерене. Имаше и състезания с ролери и тротинетки, а победителите в тях отново получиха атрактивни награди. В състезанието с тротинетки в групата до 7 години на първо място се класира Калоян Добрев, който премина по трасето за 22 секунди. Само на секунда след него остана Раян Сяров, а на трето място, с 26 секунди се класира Мариела Семова. В групата от 8 до 12 години Николай Станков успя да премине трасето само за 17 секунди и това го направи победител. Негови подгласници, финиширали само със секунда по-късно станаха Михаил Димитров и Роберто Кирчев. В надпреварата с ролери първенец в най-малката група – до 6 години е Даниел Лефтеров. Той бе и най-малкият участник в състезанието – само на 5 години. В категорията до 10 години първа е Ивет Динова, а втора Александра Маринова. При 12-годишните победител е Християна Миланова, а нейни подгласници станаха Никол Ганчева и Виктория Иванова. При момчетата победител е Христо Николаев. Втори и трети се класираха съответно Ерик Михайлов и Стефан Чукурлиев.

И тази година имаше контейнер за стари батерии и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Раздадени бяха още десетки награди, осигурени от спомоществователите.

Малките участници в празника получиха и много сладки лакомства от „Захарни заводи” АД и здравословни айряни от „Лактима” ЕАД. Забавления с награди бяха осигурили и Историческият музей и Общинска библиотека.

Спомоществователи на спортния празник бяха още Асоциация Родители със специален щанд за безопасен интернет, Училища Европа, Спортни магазини ARR, Трансинс и др. ФАМИЛАТЛОН се организира и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ