област Велико Търново
Сподели
09 окт 2017
Автор: ОбластВТ

Полицаи от Горна Оряховица елиминираха местни наркоразпространители

Полицаи от Горна Оряховица елиминираха местни наркоразпространители
Криминалисти от полицейското управление в Горна Оряховица елиминираха местни наркоразпространители. Реализацията е осъществена при специализирана полицейска операция за противодйствие разпространението на наркотични вещества.

В събота около 21,30 ч. пред заведение в Лясковец в момент на сделка с наркотични вещества е задържан  30-годишния И. М. от Лясковец, известен, като Зъба. В него са намерени и иззети 15 топчета, съдържащи глави канабис. В същото време при проверка на жилище в града, обтавано от 30-годишния Д. М. са намерени и иззети 10 топчета, със същото съдържание. И. М. и Д. М. са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. От проведени незабавни издирвателни мероприятия са установени 15 души от Г. Оряховица, Лясковец, Д. Оряховица и Павликени, които редовно са закупвали наркотични вещества от задържаните.

Вчера двамата са привлечени, като обвиняеми. И. М. е задържан за срок до 72 часа, а Д. М. е с мярка за неотклонение "подписка". Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. В неделя при продължаване на специализираната акция са извършени проверки в Лясковец и Долна Оряховица.  При проверка на лек автомобила в Лясковец е намерена угарка от цигара. При полеви наркотест е установено, че цигарата съдържа наркотични вещества. В хода на проверката е изяснено, че същата е на пътник в автомобила – 33-годишния И. С. от село Бреговица. Същата вечер в Долна Оряховица в неизползваема каменна шахта са намерени около 200 гр. марихуана. В хода на операцията е установено, че наркотичнотго вещество е собственост на 42-годишния М. М. от същия град. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са образувани бързи производства.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ