област Велико Търново
Сподели
04 окт 2017
Автор: ОбластВТ

Откриха новата учебна година в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Елена

Откриха новата учебна година в Центъра за подкрепа на личностното развитие в Елена

Деца, учители и родители изпълниха двора на Общностния център в Елена, където тържествено бе открита новата учебна година в Центъра за подкрепа за личностно развитие. Неговият директор Мирослав Лазаров пожела тя да е успешна и ползотворна, с нови медали, грамоти и дипломи за възпитаниците.

На първия учебен ден своите пожелания към децата и учителите отправи кметът инж. Дилян Млъзев. Заедно с поздравителен адрес, той връчи ваучер за покупка на пособия за кръжочната дейност.

В Центъра за подкрепа за личностно развитие 111 деца през свободното си време ще усвояват знания и развиват творческите си заложби. Най-малките са шестгодишните малчугани от подготвителната група на ДГ „Радост“ в Елена. Тази година те ще имат своя певческа група в центъра и с песни поздравиха участниците в тържеството.

Центърът предлага шест кръжочни дейности с добре подготвени ръководители – приложни изкуства, дърворезба, керамика, модерен балет, народни танци и приложни изкуства за деца със специфични потребности. По време на летните ваканции се организират три групи – за децата в Елена за изкуство, отдих и спорт, в Константин за приложни изкуства и в Майско за спортни игри.

От тази учебна година кръжочната дейност ще се води в новия Общностен център, който предлага чудесни условия за свободното време на младите хора. С тази цел той е създаден по проект на общината по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ