област Велико Търново
Сподели
02 апр 2024
Автор: ОбластВТ

Общностен Комплекс "Божур" Посрещна Партньори от Осло

Общностен Комплекс Божур Посрещна Партньори от Осло
С голяма радост Общностен комплекс за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Божур" приветства своите партньори от гр. Осло - сдружение "Родна реч". Визитата е с цел подпомогагане на обмена на добри практики в сферата на ранното детско развитие и родителската подкрепа и е част от европейски проект, финансиран от Норвежкия финансов механизъм - BGLD-2.003-0011-C01  "Създаване на Общностен комплекс (хъб) за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Божур" в гр. Горна Оряховица, с. Върбица и с. Драганово".  

По време на обмена, партньорите от Норвегия имаха възможността да посетят трите хъба, част от проекта "Божур" - в гр. Горна Оряховица, с. Върбица и с. Драганово. Всеки от хъбовете предлага уникални програми и активности за децата, като се фокусира върху тяхното всестранно развитие и подкрепа за родителите.

Посетителите от сдружение "Родна реч" активно участваха в обмена на добри практики, споделяйки своя опит и наблюдения от работата си в Норвегия. Те имаха възможност да видят как децата в хъб "Божур" се развиват и учат, като направиха съпоставка с начините за развитие на децата в Норвегия. Това взаимодействие бе изключително полезно за двете страни, предоставяйки нови идеи и подходи, които могат да бъдат приложени в ежедневната работа с деца.

След обиколката на хъбовете, гостите от Осло бяха приветствани в община Горна Оряховица от зам. кмета Петя Иванова. Тя изрази своята благодарност и радост от съвместната работа и обмен на опит между двете страни. Срещата завърши с обсъждане на бъдещи съвместни инициативи и проекти, които да продължат да подкрепят развитието на децата и родителите в България и Норвегия.

Визитата по европейския проект бе изключително успешна и полезна както за българските, така и за норвежките партньори. Обменът на добри практики и опит показва, че чрез сътрудничество и споделяне на знания е възможно постигане на значителен напредък в сферата на ранното детско развитие и родителската подкрепа. Общностен комплекс "Божур" и сдружение "Родна реч" продължават да работят заедно, за да осигурят най-добрите условия за развитие на децата и подкрепа за техните родители.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ