област Велико Търново
Сподели
13 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Община Елена за коронавируса: Не се поддавайте на слухове, но и не подценявайте обстановката

Община Елена за коронавируса: Не се поддавайте на слухове, но и не подценявайте обстановката
НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА СЛУХОВЕ И ФАЛШИВИ НОВИНИ ЗА КОРОНОВИРУСА, НО И НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ОБСТАНОВКАТА, призоваха от Община Елена.
 
На територията на община Елена няма регистрирани случаи на COVID-19, нито са постъпвали сигнали на граждани, оплакващи се от характерните за вирусното заболяване симптоми.
 
В три села на общината има няколко граждани, които са се завърнали от рискови страни. От м. февруари в Каменари трима са от Италия и един от Гърция, за които карантинният срок вече е изтекъл. В началото на м. март в Майско се завърнаха четирима от Гърция, също толкова от Германия и един от Холандия, във Велковци – един от Италия. Тези граждани не са проявили досега симптоми на вирусното заболяване. Предупредени от кметовете и кметските наместници на селата, всички лица са се свързали с личния си лекар или с управителя на Медицинския център в Елена. Получили са необходимите препоръки и указания да ограничат контактите си, а при поява на симптоми незабавно да ги уведомят по телефона, а не да посещават кабинетите.
 
Още при първите регистрирани случаи в страната на COVID-19, Община Елена и Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, реагираха незабавно и предприеха строги мерки за намаляване на риска от разпространението на болестта. Необходимо е разпоредбите, указанията, задълженията да се спазват стриктно от всички. Институциите в общината и гражданите да проявят дисциплина и отговорност, да не се поддават на слухове, фалшиви новини и паника, но и да не подценяват обстановката. Своевременното информиране за всяка ситуация, свързана с COVID-19, е сред задълженията на общината и то ще става чрез нейните медии.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ