област Велико Търново
Сподели
23 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Нови методики за обучение ще разработят ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ по "Еразъм+"

Нови методики за обучение ще разработят ученици от ПГЕЕ  „М. В. Ломоносов“ по Еразъм+
ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица стана партньор на пореден проект по Еразъм+. Училището ще участва в международната програма със схема за развитие на ръководство с педагогически инструменти за обучение. 


Учениците от девети клас и техните учители ще работят по „GoScience Enhancing Comprehension”. Заедно ще разработят иновативни методи за разбиране и прилагане на научните термини. Всяка група ще изготви игра, видео или фантастична история, която да обясни дадено научно понятие. Например: как работи електрическата верига, танц на математическите функции, действия с вектори и други.

                               

В рамките на проекта, учителите ще придобият нови умения, за да се справят с ниските постижения на учениците по науки (математика, химия, физика, биология). А учениците ще могат да популяризират творчеството си и да направят научното познание по-разбираемо и с по-голяма вероятност да се използва в реалния живот. Това ще позволи на научното образование в училищата да бъде по-мотивиращо.В края на проекта ще се проведе уъркшоп в държава-домакин. 

Партньори по проекта са училища и образователни организации от Румъния, Испания, Италия, Литва, Латвия, Германия и България. От нашата страна участват още Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Видин и „Зинев Арт Технологии – ЗАТ“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ