област Велико Търново
Сподели
08 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

Намериха човешки останки в имот в село Поликраище

Намериха човешки останки в имот в село Поликраище
За броени часове служители на Сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР - Велико Търново и РУ - Горна Оряховица разкриха убийство, извършено преди пет години. 

Сигнал за случая е получен в събота следобед от мъж от село Поликраище. Той е обяснил, че при извършване на ремонтни дейности в наскоро закупен имот, във външна тоалетна е намерил човешки останки. Към адреса незабавно са били насочени полицейски екипи. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установена предполагаемата самоличност на жертвата. Смята се, че тя е била в неизвестност от февруари 2015 г. През март същата година е била обявена за общодържавно издирване.

Причината за смъртта е в процес на изясняване. Много бързо разследващите влезли в дирите на извършителя – 54-годишен мъж от Поликраище, известен на полицията. Вчера той е привлечен като обвиняем. С постановление на Окръжна прокуратура – В. Търново е задържан за 72 часа. Работата по документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ