област Велико Търново
Сподели
15 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Мъж от Велико Търново си търси баба под наем

Мъж от Велико Търново си търси баба под наем

Мъж от Велико Търново пусна обява в интернет, че си търси „баба под наем“. 27-годишният Делян Ангелов е решил да се възползва от възможностите на съвременните комуникационни технологии, като потърси баба според своите изисквания.

 

Според него бабата, при която иска да се премести да живее на село трябва да е „на поне 15 км. от центъра на Велико Търново, да изпълнява всички ангажименти на добрата баба, най-вече домашна храна и подслон в къща с двор, срещу заплащане”. Младият мъж гарантира, че може да бъде добър внук.

 

Делян Ангелов е известен в града си още с това, че е единственият в света коминочистач с диплома на юрист. Вместо да прекарва времето си в съдебната зала или в разследване на сложни и заплетени за разрешаване случаи на криминални престъпления обаче, той е избрал професията на коминочистача. 27-годишният мъж признава, че работи още отпреди да завърши училище. Работил е като общ работник по складове, хамалин, барман, карал е трактори и е гресирал комбайни. А коминочистач става съвсем случайно. Един ден в сайт за обяви прочел, че жена търси човек, който да и почисти комините на жилището. Без да се замисли Делян грабнал инструментите на дядо си за чистете на комини, отишъл и свършил работата. Това му харесало и той започнал да чете и да се интересува повече от тази професия. Чистенето той извършва не със старите топузи и четки от покрива на дома, а по модерен европейски начин – чрез специална сонда, която всмуква саждите и всичко натрупало се в комина отдолу, от помещенията. По време на работата си Делян е откривал какви ли не неща, изхвърлени от хората в комините парцали, инструменти, сред които и един чук, пчелни пити. А при чистене на комин в Перник, открил и един истински пернишки винкел.

 

Младият мъж се занимава с разнородни дейности. Според него, няма значение какво върши, работата го прави щастлив. А желаещите да станат „баба“ на работното момче, трябва да изпратят автобиографиите си  на лични съобщения във “Фейсбук”.  С одобрената кандидатка Делян ще се свърже лично.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ