област Велико Търново
Сподели
26 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Малки футболисти от Елена ще участват в турнира „FOOTball for ALL“ в Балчик

Малки футболисти от Елена ще участват в турнира „FOOTball for ALL“ в Балчик

15 деца от община Елена с треньор Румен Антонов с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните  ще вземат участие в турнира  „FOOTball for ALL“. Той се организира от „Соник  старт“ и е част от Националната кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“ .

Спортното събитие се провежда за трета поредна година поради голям интерес и доказано въздействие в подкрепа на каузата за толерантност  и ще събере приятелите на футболната игра от  27 юни до 2 юли на стадион „Градски“ в Балчик.

Националната кампания за толерантност има за цел да създаде повече възможности за утвърждаване на позитивния модел на възпитание както в семейството, така и в обществото като цяло, формиране на активно отношение към толерантността във всичките й многолики проявления, промяна на обществените нагласи и създаване на междукултурно единство и уважение на многообразието, подкрепа на социалното включване на уязвими групи. Футболният турнир е демонстрация в подкрепа на целите на кампанията.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ