област Велико Търново
Сподели
23 ное 2017
Автор: ОбластВТ

Концерт и изложба в Елена за Деня на християнското семейство

Концерт и изложба в Елена за Деня на християнското семейство
Над 50 деца участваха в конкурса „Животът в моето семейство“, организиран от Община Елена и Центъра за подкрепа за личностно развитие по повод Деня на християнското семейство. Инициативата е от седем години, утвърди се като добра традиция не само за проява на творческите заложби на подрастващите, но и за отношението им към семейните ценности.

С чудесните рисунки от конкурса бе уредена изложба, която откри директорът на центъра Мирослав Лазаров. Преди да награди отличилите се малки художници, кметът инж. Дилян Млъзев поздрави децата за труда, старанието и таланта. Той ги посъветва да общуват повече със своите родители и най-близките си хора, чиито грижи, топлина и обич не може да замени и най-перфектният компютър.

Във възрастовата  група до 10 години първа награда спечели Аксу Ибрямова, на второ място е седемгодишната Надежда Вълчева, а Любомира Максимова и Алейна Адемова са трети в конкурса. При по-големите, до 15 години, Ерхан Кехайов от основното училище в Константин спечели първа награда за рисунка и за стихотворение. Втора е Анна Ловецкая, а Валентина Иванова и Никол Чолакова са отличени с трета награда. Активно участие, с над 20 рисунки, взеха ученици от ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Сотиря, Сливенско, които получиха поощрителна награда.

След отриването на изложбата на сцената на Народно читалище „Напредък-Елена-1863“  заедно пяха и танцуваха от шест до 86-годишни таланти. В концерта, който организира Клуб на пенсионера „Възраждане“ в Елена по повод Деня на християнското семейство, се изявиха съставите при клуба –  хор „Славей“ за градски песни, битова група, фолклорна група „Трета младост“ и туристическа група „Планински бисери“, деца от трета група на ДГ „Радост“, ученици от първи клас на СУ „Иван Момчилов“ и танцов състав „Балканджийче“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ