област Велико Търново
Сподели
18 окт 2019
Автор: ОбластВТ

Инж. Добромир Добрев гостува на празника на читалището във Върбица

Инж. Добромир Добрев гостува на празника на читалището във Върбица
Инж. Добромир Добрев бе гост на празника "Да помним, да знаем и да се гордеем" по случай 125 години от създаването на НЧ "Градина - 1894г“ във Върбица.
Домакините посрещнаха гостите с богата програма с песни и танци и трапеза - пълна с ястия от ръцете на местните кулинари.

Инж. Добрев пожела здраве и благоденствие на деятелите и да поддържат с ентусиазъм живи традициите, изградени през вековете. Те от своя страна го изненадаха с подарък – домашно приготвена дрипава баница.

Поздрав към дейците поднесоха още кандидатите в местните избори от листата на ГЕРБ, общински служители, председателят на читалището в село Козаревец  - Дочка Габровска и други.

Доклад за историята на читалището изнесе секретарят Анелия Димитрова, в който тя изтъкна ролята на читалището за живота на селото. Към читалището функционират група за обработен фолклор, група за автентичен фолклор и група за стари градски песни. Групите са носители на многобройни награди от конкурси проведени в България. В клуб "Сръчни ръце" през летния период функционира лятна занималня за деца.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ