област Велико Търново
Сподели
01 ное 2017
Автор: ОбластВТ

За трети пореден път големият балкански трофей „Феми спорт“ отново в България

За трети пореден път големият балкански трофей „Феми спорт“ отново в България
Мажоретките на СУ „Вичо Грънчаров“, град Горна Оряховица постигнаха поредния си голям успех на международната сцена. След завоюваната купа за трето място от Европейския мажоретен шампионат „Merry majorette“ в Албена през 2017 година, през месец юли момичетата от състава с художествен ръководител Розалия Нанкова, се завърнаха с още една титла, но от Балканския фестивал в гр. Бузау, Румъния.

За трета поредна година те спечелиха трофея за купата „Femi sport“, станаха любимци на публиката. За представените общо 8 танца  получиха купи за три първи, три втори и две трети места в различните категории на мажоретния конкурс. Големите мажоретки – джуниори, изпълниха с голяма прецизност, точност, техничност, стилна визия и артистичност 6 танца – с батон, помпони, знамена и ветрила, които журито оцени с много високи оценки.

Успешен дебют в тазгодишното издание на състезанието направиха и малките мажоретки - кадети с изпълнението на два танца – с батон и с помпони, чиито награди са третите места в класирането. След всяко изпълнение публиката беше очарована от оригиналните фигури и движения в танците. Тази година във фестивала участваха и мажоретки от Молдова, което повиши още повече конкуренцията между отборите.
          
Спечелените купи, трофеи и медали недвусмислено показват, че това е най-успешната година в историята на Мажоретния състав при СУ „Вичо Грънчаров“ град Горна Оряховица. Благодарение на тези участия и натрупания опит, момичетата и тяхната ръководителка започват с нови сили да подготвят още по-оригинални хореографии.
          
Постигнатите  успехи на състава при многобройните участия мотивира още повече интереса на голям брой бъдещи мажоретки, за да може съставът да застане на достойно място в културните прояви  на Горна Оряховица.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ