област Велико Търново
Сподели
11 апр 2020
Автор: ОбластВТ

Затварят пазарите в областта - оставят 3 дни гратисен период

Затварят пазарите в областта - оставят 3 дни гратисен период
Здравният министър Кирил Ананиев издаде днес допълнение към последната си заповед за новите ограничителни мерки в обществото (№ РД-01-179 от 06.04.2020 г.), като забрани функционирането на кооперативните пазари и цветните борси до второ нареждане.

В отделни подточки са изведени допълненията към т. 1, като вече думата “участващи“ е разширена на “участващи земеделски“ в заповедта.

Преустановява се дейността на кооперативните пазари и цветните борси на 12 април и от 16 април до второ нареждане, гласи т. 1б от промените. Това оставя прозорец за търговците да реализират продажбите си на нискотрайни стоки за периода 13-15 април включително.

На фермерските пазари могат да се предлагат различни храни от животински и неживотински произход, които отговарят на Закона за храните, Закона за ветеринарномедицинската дейност, актовете по прилагането им, правото на Европейския съюз в областта на храните и Наредба №26 от 2010 г. за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход, гласи още поправката в заповедта.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ