област Велико Търново
Сподели
17 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Засилено полицейско присъствие заради извънредното положение

Засилено полицейско присъствие заради извънредното положение
Във връзка с въведеното извънредно положение е предвидено засилено полицейско присъствие за предотвратяване на престъпления. Извършителите подлежат на по-тежки наказания

ОДМВР – Велико Търново предприема редица мерки, с цел недопускане извършването на престъпления от общ характер на територията на областта, по време на въведеното извънредно положение в цялата страна. Засилено полицейско присъствие се предвижда в районите около магазините за хранителни стоки, аптеки и най-вече в малките населени места.

Целта е да се съблюдава за спазването на въведените ограничения и предотвратяване на евентуални нарушения на обществения ред  и посегателства върху имуществото на гражданите.

От ОДМВР – В. Търново и Окръжна прокуратура – В. Търново предупреждават, че извършителите подлежат на по-строги санкции, като размерът им е уреден със специален текст в Наказателния кодекс. В чл. 195, ал. 1 е посочено, че за кражба на държавно, кооперативно или друго обществено имущество наказанието е от 1 до 10 години, ако е извършено във време на пожар, наводнение, корабокрушение, катастрофа, война или друго обществено бедствие.

Под отговорност ще бъдат подведени и собствениците и управители на обекти, които не се съобразяват с въведените извънредни мерки, както и гражданите под карантина, които не изпълняват забраните. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ