област Велико Търново
Сподели
17 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Задържаха 28-годишен наркодилър в Горна Оряховица

Задържаха 28-годишен наркодилър в Горна Оряховица
Горнооряховски криминалисти задържаха дилър на дрога. Вчера в 02,15 ч., при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, в Горна Оряховица е предприета проверка на 28-годишен мъж от същия град, осъждан за престъпления, свързани с наркотичните вещества.Мъжът бил изненадан от униформените, докато слизал от лек автомобил "Фолксваген", след като ги видял обаче той опитал да осуети проверката и понечил да застигне оставилия го автомобил. Не успял да се качи. В същото време изхвърлил на земята пакет. Полицейските служители го задържали и отвели в полицейското управление. Автомобилът бил последван и установен в землището на село Джулюница.

При извършената проверка е установено, че возилото е управлявал 32-годишен криминално проявен и осъждан от Лясковец. При проведени оперативно издирвателни мероприятия е изяснено, че в автомобила е пътувал и 19-годишен от село Градище, който се е укрил от полицейските служители, но в последствие също е бил установен и задържан.  

При продължилите разследващи действия станало ясно, че изхвърления пакет съдържа около 20 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. При извършени претърсвания в дома на 28-годишния мъж са намерени и иззети още около 2 грама бяло прахообразно вещество, което е реагирало на амфетамин.

Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство. Като обвиняем е привлечен 28-годишния мъж. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лв. Работата по документиране на цялата му престъпна дейност продължава.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ