област Велико Търново
Сподели
26 май 2019
Автор: ОбластВТ

Жалба заради неправомерно допуснат до урните гражданин изпратиха от ГЕРБ – Г. Оряховица до Районната избирателна комисия

Жалба заради неправомерно допуснат до урните гражданин изпратиха от ГЕРБ – Г. Оряховица до Районната избирателна комисия
Жалба до Районна избирателна комисия – Велико Търново изпратиха от щаба на ПП ГЕРБ в Горна Оряховица, чрез общинския координатор и упълномощен представител Деница Цветанова. В жалбата се настоява за незабавна проверка и предприемането на необходимите действия, ако се установи, че действително гражданин с постоянен адрес в София и без подадено заявление, е бил допуснат да гласува, в разрез с изборните правила.

„Имаме информация, че в секция в с. Крушето, община Г. Оряховица е гласувало лице, което е с постоянен адрес в София и не фигурира в избиратуелния списък Част I, съставен по постоянен адрес на гражданите на Р България, и няма подадено заявление в законовия срок до 11 май 2019, че ще гласува по настоящ адрес“, се казва в жалбата.

В сигнала е обяснено, че след разговор по телефона с представител на секционната избирателна комисия в селото, е станало ясно, че мъжът е бил допуснат до урните, тъй като притежава къща в село Крушето, дописан е бил в избирателния списък под чертата и е гласувал.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ