област Велико Търново
Сподели
09 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Доц. Милен Михов: Превенцията и профилактиката трябва да станат приоритет в здравеопазването

Доц. Милен Михов: Превенцията и профилактиката трябва да станат приоритет в здравеопазването
Водачът на листата на Българските патриоти се срещна с медици от болницата в Полски Тръмбеш

Превенцията и профилактиката трябва да станат приоритет в здравеопазването. Това заяви водачът на листата на Българските патриоти в 4 МИР – Велико Търново доц. Милен Михов при срещата си с директора на Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация (СБПЛР) „Минерални бани" – Полски Тръмбеш д-р Иван Чернев. На срещата присъства и местният общински съветник от ВМРО Светлин Гърбузанов.

В разговор, директорът на болницата постави пред Милен Михов въпроса с недостатъчното финансиране на клиничните пътеки за долекуване и рехабилитация, както и необходимостта да се работи по-активно и на държавно, и на местно ниво в посока профилактика, а не само на лечението на хората.

Откриването на болницата премина през трудни моменти и мисля, че помогнах за успеха на начинанието, каза доц. Михов. Той пое ангажимент като народен представител, избран от листата на Българските патриоти, да постави пред съответните комисии и министерство за разглеждане въпроса за увеличаване на финансирането на клиничните пътеки за физикална терапия, моторна и психична рехабилитация, балнео- и климатолечение.

По време на срещата си с екипа на болницата, доц. Михов обърна внимание на медиците за всичко, което от ВМРО и Обединени патриоти са изпълнили като поети ангажименти през мандата си като народни представители в 44-то народно събрание и защо е добре да бъде подкрепена листата на Българските патриоти с № 16 и неговата кандидатура като водач на листата.

Това, което направихме, е видно за всички. Успяхме да наложим промени в областта на доходите, на социалните ангажименти на държавата, но не всичко. Не успяхме да наложим прераглеждане и индексация на всички пенсии, но успяхме да вдигнем минималната пенсия на по-голям праг, който вече е абсолютно недостатъчен. В образованието успяхме да  променим учителските заплати и съдържанието на учебниците. Възстановихме „Родинознанието" като предмет в 1 и 2 клас и стартирахме програма за патриотично военно обучение на децата. За първи път след Първата Световна война успяхме да наложим на чужда държава (Албания) да признае българското малцинство, посочи Милен Михов.

Той отбеляза, че сектор „Отбрана", за който са отговаряли в изпълнителната власт в 44-то НС, е бил „най-неблагоприятният", защото не носи гласове и „хората гласуват с хладилника си", но без него не може. А единствената положителна и експертна оценка от президента за свършена добра работа в последните 4 г. е именно на Министерството на отбраната.

Д-р Чернев показа на доц. Милен Михов и Светлин Гърбузанов част от обновеното болничното заведение с високотехнологичната апаратура, запознавайки ги подробно с реконструкцията на новото крило на болницата и необходимостта от средства за довършването му. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ