област Велико Търново
Сподели
29 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Доц. Милен Михов: Национален център за подготовка на IT специалисти е бъдещето на ПМГ „Васил Друмев“ и на В. Търново

Доц. Милен Михов: Национален център за подготовка на IT специалисти е бъдещето на ПМГ „Васил Друмев“ и на В. Търново
Доц. д-р Милен Михов - водач на листата на ВМРО за област Велико Търново, Ангел Гушев – директор на ПМГ „Васил Друмев“ и Николай Цонев, заместник-директорът на гимназията и кандидат от листата на ВМРО представиха пред медии реализирането на проект за създаване на
STEM център в областта на природните науки и технологии чрез обучение в съвременни иновативни кабинети. Вече е завършен първият етап от реконструкцията на последния етаж на сградата.
 
Основният ремонт вече е на финала. Предстои да бъде доставено и монтирано техническото оборудване за петте кабинета и лаборатории, обяви директорът на гимназията Ангел Гушев.
 
ПМГ е първото средно училище в страната, придобило статут на асоциирано училище към Техническия университет. Част от занятията ще се водят от преподаватели от Техническия университет, както и от местни предприемачи от областта на IT-технологиите в няколко дисциплини, посочи заместник-директорът на училището Николай Цонев, който е и кандидат от листата на ВМРО.
 
Това е поредният реализиран проект, който превръща гимназията в национален център за подготовка на кадри в съвременните технологии. Една от гордостите на Велико Търново да се превърне в гордост на България! Ремонтът за изграждането на СТЕМ център е на стойност 300 000 лева. Това е поредният проект, който се реализира в ПМГ. Няколко други проекта бяха реализирани: една целева субсидия от МОН в размер на 30 000 лева за закупуване на компютърна техника,  подписаният договор за сътрудничество с Техническия университет в София като иновативно училище с национална иновативна задача. Предстои един голям проект за над милион и триста хиляди лева за трансформиране на средата за преминаване на едносменен режим. Виждаме, че образованието във Велико Търново беше един от основните приоритети в нашата дейност, каза доц. Михов.
 
Вече се работи по новите учебни планове, обучението по които ще започне от следващата учебна година.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ