област Велико Търново
Сподели
19 май 2020
Автор: ОбластВТ

Детски куклен театър на открито стартира във Велико Търново от юни

Детски куклен театър на открито стартира във Велико Търново от юни
Детски куклен театър на открито ще зарадва малките великотърновци и техните родители от следващия месец. Поредица от постановки с любими приказни герои е подготвена за публиката, а пиесите ще продължат през целия летен сезон и ще се играят всяка събота от 6 юни до 29 август. Представленията ще започват в 11,00 ч. и ще се състоят на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“. Входът ще е свободен. 

Инициативата обединява две събития, чийто домакин е великотърновският Театър „Весел“ – „Лятна сцена на открито“ и второто издание на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“. 
През юнските съботи малките и големи любители на жанра ще се насладят на четири избрани представления на Театър „Весел“. От 4 юли пък започва „Лято, кукли и приятели“. Освен домакините от Театър „Весел“, в събитието ще се включат трупи от различни български градове, включително и гостуващ състав от Испания. Постановките продължават през целия юли и август.

Театралната поредица е част от културния календар на Велико Търново и ще се проведе с подкрепата на Общината. Партньор е и Министерство на културата.

Организацията на всички постановки на открито е съобразена с актуалните противоепидемични мерки, създадена е необходимата организация за спазването им. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ