област Велико Търново
Сподели
20 ное 2019
Автор: ОбластВТ

Деня на християнското семейство отбелязват в община Горна Оряховица

Деня на християнското семейство отбелязват в община Горна Оряховица
С богата програма ще празнуват населените места в Горна Оряховица Деня на християнското семейство.

На 21 ноември (четвъртък):
От 11:30 часа, в НЧ „Градина-Върбица 1894“, в село Върбица ще отбележат празника с инициативата „Златна сватба – златна обич“.
От 11:30 часа, в НЧ „Просвета 1906“, в село Горски горен Тръмбеш организират празник с мотото „Светът е за двама“.
От 13:00 часа, в НЧ „Развитие 1884“, в село Поликраище са подготвили „Сладка раздумка на шарена трапеза. Гостите ще имат възможността да посетят и кулинарна изложба.
От 17:00 часа, в КП „Асен Разцветников“, в село Драганово организират празнична програма с участието на самодейни колективи.
От 11:30 часа, в храм „Св. Иван Рилски“, в квартал Калтинец ще има празнична програма с участието на Женска формация „Калатина“ и ДГ „Елена Грънчарова“ – филиал „Детски свят“.
В село Правда празникът се организира на 23 ноември, от 11:30 часа, в НЧ „Звезда – 1905“ с инициативата „На гости при баба и дядо“.

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. По времето на днешния ден народът гадае какво ще е то през следваща година. Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ