област Велико Търново
Сподели
18 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Две учителки представиха Свищов на педагогически форум в Асеновград

Две учителки представиха Свищов на педагогически форум в Асеновград

Педагозите Стефка Николаева и Петя Попова от СУ „Николай Катранов” участваха в III-ти Международен форум на тема „Класика и иновации в педагогическата практика” – Асеновград. Мероприятието се състоя от 10 до 11 април.  Учителките представиха доклада „ Традиции и иновации – магията на нашата дейност“ и две презентации – към доклада и за работата в проекта.

 

Срещата започна с фолклорен поздрав на малките възпитаници от ДГ „Никола Вапцаров”, посветен на Великденските празници. Начало на официалната част даде заместник-кметът на Асеновград инж. Мария Вълканова, която прочете поздравителен адрес от името на кмета д-р Емил Караиванов към присъстващите на форума. Към нея се присъедини и заместник-кметът на Враца Петя Далапчиева, която е участник и в трите издания на събитието и сподели искреното си възхищение към Община Асеновград и форума, който вече гради своите традиции и създава основи за обмяна на опит между работещите в сферата на образованието.


За всички присъстващи на събитието, организаторите бяха отпечатали и раздадоха сборник „Класика и иновации в педагогическата практика”, в който са включени всичките 76 доклада. Тази година, освен от България, имаше участници от Русия, представи се педагогически опит в предучилищното образование на Испания, Канада, Германия и Чехия.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ