област Велико Търново
Сподели
01 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Две столетнички днес приветстваха общинската управа в дома си

Две столетнички днес приветстваха общинската управа в дома си
На две столетничики гостуваха в Международния ден на възрастните хора кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов. Златка Цветанска и Мария Еремиева посрещнаха своите гости в добро здраве и бодър дух.

Баба Златка днес празнува своя 101 рожден ден, заедно със семейството и приятелите. Гостите зарадваха рожденичката с торта и цветя. Да отпразнува още много рождени дни, все така усмихната, в добра кондиция и бодър дух й пожела инж. Добрев. Винаги бъдете опора на семейството си, поръча й пък Димитър Николов.

Същия жест кметът и председателят на Общинския съвет отправиха към още една столетница от Горна Оряховица - 100-годишната Мария Еремиева. Тя изпълни век живот на 22 март, но пандемията попречи да бъде посетена на самия ден.
Макар и със закъснение, баба Мария също беше почетена. За уважението тя благодари с тайната си за дълголетие – никакво ядосване и умерено хранене. Мед и лимони, липов чай и ябълки, без мазна храна, е важното допълнение към рецептата на баба Мария. Днес тя се радва на обичта на своите две дъщери, четирима внуци, седем правнуци и 4 праправнуци.

Тя преподаде още един урок на младите – че мечтите са, за да се сбъдват. Преди десетина години баба Мария поръчала на близките си да поканят медии за стотния й рожден ден. Днес мечтата й стана реалност.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ