област Велико Търново
Сподели
07 дек 2021
Автор: ОбластВТ

Даниел Панов връчи Академичната награда на отличничката от Великотърновския университет Даница Влахова

Даниел Панов връчи Академичната награда на отличничката от Великотърновския университет Даница Влахова
Даница Влахова е носителят на Академичната награда на Община Велико Търново за 2021 година, която се връчва за 21-а поредна година на изявен студент от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Тя завършва с отличен успех уеб дизайн във Факултета по математика и информатика на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Академичната награда бе връчена от кмета на Старата столица Даниел Панов. Той поздрави Даница Влахова, пожела й винаги да носи Велико Търново в сърцето си, а следващата крачка в живота й да бъде успешна реализация в старопрестолния град.

„Всички ние се гордеем с успехите на Даница както от следването й, така и в многобройните конкурси, научни форуми и състезания. Постиженията на младите хора доказват, че във Велико Търново и България образованието е качествено и води до добра реализация. Благодаря на академичната общност и на преподавателите, че въпреки всички трудности от пандемията, заедно с учителите се адаптираха изключително бързо към променените условия, а образованието не пострада“, коментира Даниел Панов. Той  пожела на всички студенти да бъдат все така креативни и успешни, да бъдат здрави и да се пазят, да отбележат предстоящия студентски празник, но все пак да бъдат разумни.

В церемонията по награждаването се включиха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов и заместник-ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ доц. д-р Димитър Димитров. Академичната награда е с парична равностойност от 5000 евро. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ