област Велико Търново
Сподели
05 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Грипна ваканция във Велико Търново от 6 до 15 март

Грипна ваканция във Велико Търново от 6 до 15 март
Грипна ваканция е обявена във Велико Търново и общината за периода 6 – 15 март.

Мярката е превантивна и е във връзка с увеличените случаи на остри респираторни заболявания и грип - тип „Б“.
Община Велико Търново е в постоянна кореспонденция и координация с Регионалната здравна инспекция относно заболеваемостта. Към 15,00 ч. на 5 март отсъстващите ученици са над 1300 от общо 9045. Около 18% от педагогическия персонал е в болнични. 18,5% са отсъстващите деца от детските градини.На тази основа и във връзка с издадената от Регионална здравна инспекция заповед с препоръка за отмяна на учебните занятия, същите ще бъдат преустановени във всички училища на територията на Велико Търново и общината. Ваканцията е с по-дълъг период по искане на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. В рамките на деня се очаква и заповедта от Министерството на образованието и науката.

„Скъпи родители и ученици, бъдете разумни и се пазете - вирусите се разпространяват еднакво лесно както в училище, така и в заведенията и местата, където се събират много хора“, коментира Панов.

Предвид ангажиментите на родителите и за тяхно улеснение, детските градини ще продължат да работят по обичайния си график. Присъствието на децата е по лична преценка на семейството.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ