област Велико Търново
Сподели
31 май 2017
Автор: ОбластВТ

Горна Оряховица става домакин на Държавно първенство по бокс за юноши

Горна Оряховица става домакин на Държавно първенство по бокс за юноши

От 21 до 25 юни, Горна Оряховица за първи път ще бъде домакин на Държавно лично отборно първенство по бокс за юноши-момчета на 15 и 16 г. Надпреварата ще се проведе в Спортна зала „Никола Петров”. Организатори на първенството са Боксов клуб „Локомотив” и Българската федерация по бокс, със съдействието на Община Горна Оряховица.

Състезанието е включено в спортния календар на БФБ. До момента участие са заявили състезатели от над 35 клуба в страната. БК „Локомотив” ще бъде представен от Давид Добрев (70 кг.), Георги Миновски (57 кг.), Асен Асенов (75 кг.) и Деян Китов (66 кг.). момчетата се подготвят под ръководството на старши треньора Свилен Русинов. И четиримата състезатели са бронзови медалисти от предходни състезания за юноши, а Георги има и сребро от Държавното ученическо първенство за 2016 г. Очакванията от момчетата са да подобрят своето най-добро класиране и да се борят за шампионската титла в своите категории.

В първите три дни на състезанието ще бъдат елиминациите, от които в общо 15 теглови категории ще се излъчат по 4 полуфиналисти във всяка категория. Срещите ще започват в 16.00 ч. Полуфиналът ще бъде на 24 юни от 15.00 ч., а финалът на 25 юни от 10.00 ч.

Състезанието ще се излъчва на живо по канал в You Tube, линк за стрийма ще има във Фейсбук страницата на боксов клуб „Локомотив”.

Само за две години под ръководството на един от най-титулуваните български боксьори – Свилен Русинов, горнооряховският клуб се наложи като един от най-прогресиращите центрове, а младите състезатели на „Локомотив” вече печелят медали от всяко свое състезание.

Снимка: bgboxing

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ