област Велико Търново
Сподели
03 юни 2020
Автор: ОбластВТ

ВТУ се връща към нормалния начин на обучение

ВТУ се връща към нормалния начин на обучение
В обръщение към студенти, преподаватели и служители, ректорът проф. д-р Христо Бонджолов обяви, че Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий" се връща към нормалното провеждане на занятия. 
 

Уважаеми колеги, вторият семестър във ВТУ приключи успешно въпреки извънредните обстоятелства. Не сме пропуснали нито ден от обучението на студентите си; показахме, че сме отговорни към себе си и към тях, а това е доверие, което трябва да се отстоява всеки ден. Благодаря на всички вас за усилията!

Направихме сериозна крачка в електронното обучение, но е време да се върнем към нормалността. Разбира се, като спазваме всички противоепидемиологични мерки. Щом държавните зрелостни изпити се проведоха успешно при тези обстоятелства, уверен съм, че след 15 юни и ние ще се справим с предстоящите държавни изпити. Ще предоставим възможност там, където деканските ръководства преценят, изпитите да се провеждат и с отдалечен достъп.

Искам още веднъж да ви уверя, че ВТУ е стабилен финансово: около 1000 студенти, които се обучават в приоритетни направления, в края на м. юни ще получат по 4 стипендии. Правим необходимото преподавателите и служителите също да получат част от допълнителните си възнаграждения. Всичко това, което е резултат от добрата работа и колективните ни усилия, ми дава увереност, че успешно ще проведем и кандидатстудентската кампания.  

 

Проф. д-р Христо Бонджолов,
ректор на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий"

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ