област Велико Търново
Сподели
14 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Виното и любовта срещнаха ГОАРТ в тематична изложба

Виното и любовта срещнаха ГОАРТ в тематична изложба
В навечерието на Трифон Зарезан, горнооряховските художници от сдружението „ГОАРТ“ откриха традиционна изложба, посветена на празника. Експозицията посрещна ценители на изобразителното изкуство в художествена галерия „Недялко Каранешев“. Гости на изложбата бяха кметът инж. Добромир Добрев, общински съветници и общинска администрация.„С голяма радост приветствам горнооряховските художници. На тази изложба ГОАРТ впечатлява с това, че виното има особено присъствие и открива много интересен свят. Там, където художниците са решили, че бутилката ще присъства, отсъстват ръцете. Във виното трябва да има вяра, затова мъдреците са казали – там където има ръка, няма идеал, няма радост. Дълбоко съм убеден, че тези, които разгледат изложбата, ще останат с внушението, че виното е възможност да влезе в добри светове. Тук присъстват съдовете, тук присъстват настроенията, защото виното е като вятъра – не знаем каква е същността му“, сподели впечатленията си проф. Радослав Радев. „Когато навремето бутилките се правели ръчно, нарочно е избран обемът от 750 мл. Това е издишването на едни мъжки гърди. Но вдишването не е на един път, а е на глътки, за да усетим удоволствие“, допълни още той.

Кметът инж. Добрев изказа своята благодарност към сдружението ГОАРТ, което през последните години налага все по-голям прогрес в страната и чужбина. „Пожелавам на всички повече позитивни емоции и весело настроение. След виното, идва и любовта“, пошегува се градоначалникът.

По традиция, гостите на изложбата освен на произведенията на творците от ГОАРТ, имаха възможността да се насладят и на вината на изба Гулбанис вайн.


ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ