област Велико Търново
Сподели
17 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Весела Лечева: Туризмът може да даде нов живот на малките населени места

Весела Лечева: Туризмът може да даде нов живот на малките населени места
„Туризмът може да даде нов живот на малките населени места, които имат природни дадености. Точно такъв е случаят с Вонеща вода – развитието на туризма е единственият шанс за възраждане“. Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Весела Лечева при посещението си в известното с минералната си вода селище. Тя разговаря с местните жители, които се оплакаха от западащото състояние на Вонеща вода, въпреки дългогодишните традиции в балнеолечението и уникалния по състав минерален извор. Според Лечева е нужна целенасочена политика и инвестиции от страна на държавата, така че такива населени места, с богати природни дадености, каквито са минералните води, да бъдат източник на поминък и най-вече здраве. По думите й  инвестицията в такава инфраструктура  си заслужава, защото ще има и положителен социален ефект, а именно създаването на поминък и работни места за местните хора, което да повиши доходите им и съответно стандарта на живот. „За Вонеща вода е в сила народната поговорка: вода гази, жаден ходи“, каза още кандидатът за народен представител. 

Тя представи и мерките, които предвижда левицата в сферата на туризма, сред които програми за балнеолечение за превенция и възстановяване, ваучери за хората над 60-годишна възраст, учениците и семейства с малки деца. “Балнеолечението е възможност за профилактика, здраве и пълноценен начин на живот, не само за лечение. Това е и начин да активираме вътрешния туризъм”, каза още Лечева. 

В срещата участие взеха и кандидатите за депутати д-р Анета Маноилова, която сподели спомени от по-добрите времена на селото, както и Михаил Михалев, който заяви, че е със смесени чувства към мястото. “Преди 25 години тук кипеше живот и бе пълно с туристи, а днес Вонеща вода е отражение на всичко, което се случва в държавата през последните 10 години и безсилието на управляващите да вдъхнат живот на населени места като това”, каза Михалев.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ