област Велико Търново
Сподели
06 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Близо 60 участници се включиха във велопохода до хижа „Божур“

Близо 60 участници се включиха във велопохода до хижа „Божур“

Близо 60 колоездачи се включиха във велопохода до хижа „Божур“, който бе организиран в събота от Горнооряховски младежки парламент съвместно с Община Горна Оряховица и Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. Инициативата е част от спортния календар, посветен на избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта.

Във велопохода участваха семейства и групи приятели от Горна Оряховица, Лясковец, Велико Търново и Стражица. Участниците бяха на различни възрасти, като най-малкия колоездач бе на 2,5 години. Малката Мая участва заедно със своята майка Галя, която е голям почитател на спорта.

Колоездачите потеглиха от автокомплекс „Полет 90“ към финалната точка – хижа „Божур“. Там момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент бяха подготвили различни игри - народна топка, дърпане на въже, слалом между конуси с колелета, скоростни отсечки с велосипеди, викторина с въпроси свързана с колоезденето. Имаше разбира се и награди за най-добрите и бързи участници.

Инициативата на Горнооряховския младежки парламент, освен за стимулиране на семействата към спортуването, бе насочена и към подкрепа за внасяне на предложение за създаване на велоалея между двата града Горна Оряховица и Лясковец. Идеята хареса на всички участници и те с радост биха я подкрепили.

 

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ