област Велико Търново
Сподели
05 май 2021
Автор: ОбластВТ

Близо 100 млн. лева, платени през виртуалния ПОС на НАП

Близо 100 млн. лева, платени през виртуалния ПОС на НАП
Онлайн плащането на данъци и осигурително вноски все по-предпочитано

Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От началото на годината до момента през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата за плащане с карти) без такси са платени почти 100 млн. лева, а от създаването на услугата са извършени повече от 1,4 милиона трансакции за над 500 милиона лева. От началото на годината гражданите и бизнеса от Великотърновска област са платили без такси, използвайки ПОС терминалите на НАП, близо 4 /четири/ млн. лева данъци и осигурителни вноски.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

„Онлайн плащането към НАП става все по-популярно, особено сега в условията на извънредна епидемична обстановка. Електронната услуга на НАП спестява време и пари на клиентите и най-важното – плащанията са без такса, каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в НАП.  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ