област Велико Търново
Сподели
07 фев 2020
Автор: ОбластВТ

"Червената шапчица" ще бъде на гости в Театър "Весел" тази седмица

Червената шапчица ще бъде на гости в Театър Весел тази седмица
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 8 февруари, от 11.00 ч., в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на ДКТ – Търговище. „Червената шапчица” по Братя Грим е в репертоара на театъра от години и е едно от най-популярните представления. Адаптацията и постановката са на Ева Кьосовска, а изящната сценография – на Крум Крумов. Музикалното оформление е дело на Ева Кьосовска. Ролите са талантливо защитени от Стела Стойнова, Цветина Иванова и Микаела Кюркчиева.

Спектакълът „Червената шапчица” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята е разказана с много динамика и чар. Спектакълът очарова малките зрители и ги приобщава активно към действието на разказваната история. За да ги доведе до щастливата развръзка – обичания от всеки финал на приказката.Всеки знае историята за Червената шапчица! Знаят я и актьорите. Но ще я разкажат така, както само те могат – с много песни, с интересни герои и с много ужасно смешно-страшни случки. Нали помните, че Червената шапчица много обичала своята баба, но баба й живеела чак на другия край на гората. Пътят до нейната къща минавал през тази гора и криел големи опасности и изненади – в гората можеш да срещнеш кого ли не. Дори и страшния вълк! Мислите ли, че Червената шапчица ще се уплаши от вълка и няма да занесе на баба си яйчице, млечице и сладка баница? А дали вълкът ще изяде бабата? И кой ще я спаси? И как свършва всичко?

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ