област Велико Търново
Сподели
13 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Pavell & Venci Venc` и Дара повдигнаха духа на горнооряховци на 150-годишнината на града

Pavell & Venci Venc` и Дара повдигнаха духа на горнооряховци на 150-годишнината на града
В Деня на българската община, Горна Оряховица отбеляза 150 години от обявяването си за град. Повод за честването бе отложеният празник на града (29 май) заради извънредната епидемична обстановка, свързана с ковид-19.

Макар и не толкова мащабно, Общината организира отбелязването на достойната годишнина. Празникът започна с тържествена сесия на Общинския съвет. В същия час, на площад „Георги Измирлиев“ започна концерт на военния духов оркестър на НВУ „Васил Левски“. На тържествена церемония бяха връчени тазгодишните отличия за почетни граждани и наградите за принос в различните сфери.

Новите почетни граждани на Горна Оряховица са археологът проф. Хитко Вачев и адвокат Димо Димов (посмъртно).
За принос към общината в областта на науката е отличен проф. Евгени Дюкенджиев, за икономика, наградата получава Венцислав Стоев, а за принос в здравеопазването – д-р Илко Костурков, д-р Нина Петкова и д-р Бисерка Акиванова. Ваня Недкова е отличена за принос в образованието, Илия Банков и Илия Георгиев – за принос в областта на културата, а представителят на нидерландската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа” Джеф Акерманс, Галин Анастасов от „Ден и нощ“ и Станка Мезева получават тазгодишните награди за принос в социалната сфера. Акробатите Мартин и Данаил Николови са отличени за принос в областта на спорта.

След обявяването на отличените пред обществеността и връчването на отличията,започна и празничният концерт. В него участие взеха Кристина Енчева, Нора Караиванова, Николай Манолов, Никола Чочев, Мая Колева, Дара, Павел и Венци Венц.

Финал на празника сложи пиро-музикален спектакъл.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ